-1 C
Tuzla
20.04.2024.

Tuzla serevis – Dio grada bez vode

*** VODOVOD – Naselja Dobrnja, Mramor, Marina Glava, Marići i ulice 26. avgusta, 38. divizije, Arifa Redžića Miralema Junuzovića, Rudarska, Krečanska i Drage Karamana su bez vode zbog kvara na cjevovodu, sanacija u toku dana. Naselja Mandići, Đape, Šljivice, Batva, Dragodol, Rovine i Cerovi i ulice Isaka Samokovlije i Put vina bez vode zbog kvara na pumpnom postrojenju, a sanacija istog se očekuje u toku dana.
*** MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir narušen je dva puta, evidentirano je izvršenje 10 krivičnih djela, dogodile su se 10 saobraćajnih nesreća.
*** HITNA POMOĆ – U protekla 24 sata pružene su 162 zdravstvene usluge.
*** VATROGASCI – Profesionalna vatrogasna jedinica Tuzla u protekla 24 sata imala je jednu tehničku intervenciju.
*** JKP KOMUNALAC – Dimnjačarska služba vršit će čišćenje individualnih stambenih dimovodnih objekata koji koriste čvrsto i tečno gorivo za zagrijavanje u mjesnim zajednicama Kreka i Solana u periodu od 29. juna do 10. jula. Građani se mogu javiti i zakazati termin na kontakt telefone: 062/000-522 i 061/918-934, ili putem e-maila: [email protected].
*** MEĐUNARODNI AERODROM TUZLA – Svi planirani odlazni i dolazni letovi odvijaju se po planu letenja uz kašnjenja do 10 minuta na pojeidnim letovima.
*** OPERATIVNI CENTAR CIVILNE ZAŠTITE TUZLA – U protekla 24 sata nije bilo intervencija iz oblasti zaštite ljudi, ljudskih dobara i sredstava.
*** PORODILIŠTE – Rođeno je 13 beba, osam dječaka i pet djevojčica.
*** JKP ”PANNONICA” TUZLA – Temperatura vode u prvom jezeru 27°C, salinitet 35 g/l, temperatura vode udrugom jezeru 27°C,
salinitet 35 g/l, temperatura vode u trećem jezeru 26°C, salinitet 35 g/l, temperatura vode na slapovima 25°C, salinitet 35 g/l.
*** TRANSFUZIOLOGIJA – Akciji dobrovoljnog darivanja krvi možete se odazvati svaki radni na u Poliklinici za transfuziologiju JZU UKC Tuzla od 8 do 15 sati.

Vezane vijesti

TUZLA