17.8 C
Tuzla
22.03.2023.

Tuzla servis – Planirani radovi na cjevovodu u naselju Ljubače

*** VODOVOD – Uredno vodosnabdijevanje svih gradskih i prigradskih naselja. Planirana obustava vodosnabdijevanja u naselju Ljubače zbog radova na cjevovodu u periodu od 8 sati do završetka radova.
*** MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir narušen dva puta, evidentirano je izvršenje pet krivičnih djela, dogodila se jedna saobraćajna nezgoda.
*** HITNA POMOĆ – U protekla 24 sata pružene su 152 zdravstvene usluge.
*** VATROGASCI – Profesionalna vatrogasna jedinica Tuzla u protekla 24 sata imala je dvije intervencije.
*** JKP KOMUNALAC – Odvoz smeća odvija se prema utvrđenom rasporedu. Dimnjačari JKP ”Komunalac” Tuzla do 05.12.2022. godine planirali su preglede i čišćenje individualnih dimnjaka u MZ Centar, Jala i Kula. Termin možete zakazati na kontakt telefone: +387 62 000 522 i +387 61 918 934, ili putem e-maila: [email protected]
*** PORODILIŠTE – U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je šest beba, tri dječaka i tri djevojčice. U privatnim porodilištima na području Tuzle rođene su dvije djevojčice i jedan dječak.
*** OPERATIVNI CENTAR CIVILNE ZAŠTITE TUZLA – U protekla 24 sata nije bilo intervencija iz oblasti zaštite ljudi, ljudskih dobara i sredstava.
*** CENTRALNO GRIJANJE – Otežana isporuka toplotne energije na području grada. Potpuni je prekid u isporuci toplotne energije u istočnom dijelu Tuzle, u središnjem je umanjena isporuka toplotne energije, dok je isporuka toplotne energije za zapadni dio grada u projektnim vrijednostima temperature.
*** TRANSFUZIOLOGIJA – Akciji dobrovoljnog darivanja krvi možete se odazvati svaki radni dan od 8 do 15 sati u Poliklinici za transfuziologiju JZU UKC Tuzla.

POSLJEDNJE DODANO