16.7 C
Tuzla
03.03.2024.

Tuzla servis – Radovi na vodovodnoj mreži na više lokacija

*** VODOVOD – Uredno vodosnabdijevanje gradskih i prigradskih naselja. Danas će doći do obustave vodosnabdijevanja u centru Grada (od zgrade Barok do sata na Korzu) u periodu od 08 do 12 sati zbog priključenja novih korisnika na mrežu, kao i u ulici 9. maja zbog otklanjanja kvara na cjevovodu, kada će biti na snazi i potpuna obustava saobraćaja u ovoj ulici.
*** MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir narušen je četiri puta, evidentirano je izvršenjetri krivična djela, dogodilo se 10 saobraćajnih nesreća.
*** HITNA POMOĆ – U protekla 24 sata pruženo je 159 zdravstvenih usluga.
*** VATROGASCI – Profesionalna vatrogasna jedinica Tuzla u protekla 24 sata imala je dvije intervencije.
*** JKP KOMUNALAC – Od 16.11.2020. do 27.11.2020. godine planiran je pregled i čišćenje individualnih dimnjaka u MZ Batva, Tušanj, Solana i Kreka. Građani mogu zakazati termin na kontakt telefone: +387 62 000 522 i +387 61 918 934, ili putem e- maila: [email protected].
*** PORODILIŠTE – Podaci nisu dostupni.
*** MEĐUNARODNI AERODROM TUZLA – Svi dolazni i odlazni letovi odvijaju se po planu letenja.
*** OPERATIVNI CENTAR CIVILNE ZAŠTITE TUZLA – U protekla 24 sata nije bilo intervencija iz oblasti zaštite ljudi, ljudskih dobara i sredstava.
*** CENTRALNO GRIJANJE – Uredna isporuka toplinske energije.
*** JKP “Saobraćaj i komunikacije” – U narednom periodu, a do okončanja radova na izmještanju elektronaponskih kablova, dolazit će do prekida u radu javne rasvjete na području koje gravitira raskrsnici magistralnog puta M-18 sa ulicama Zvonka Cerića, Husinske bune i Husinske partizanske čete.
*** TRANSFUZIOLOGIJA – Akcija dobrovoljnog darivanja krvi bit će organizovana danas za stanovnike MZ Lipnica u prostorijama Župnog Ureda od 9 do 12 sati.

Vezane vijesti

TUZLA