12.8 C
Tuzla
24.05.2024.

Tuzla servis: U protekla 24 sata pruženo je 198 zdravstvenih usluga.

*** VODOVOD – Naselja: Demirovići, Morančani, Ljubače, Breze, Petrovice te dio naselja Pasci su bez vodosnabdijevanja radi kvara na cjevovodu u krugu firme Biba BiH. Otklanjanju kvara moći će se pristupiti u ponedjeljak nakon što se stvore uslovi (Isprazni skladište s robom). Snabdijevanje vodom u ostalim gradskim i prigradskim naseljima je uredno.
*** MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir narušen je osam puta, evidentirano je izvršenje šest krivičnih djela, dogodilo se devet saobraćajnih nesreća.
*** HITNA POMOĆ – U protekla 24 sata pruženo je 198 zdravstvenih usluga.
*** VATROGASCI – Profesionalna vatrogasna jedinica Tuzla u protekla 24 sata imala je dvije intervencije.
*** JKP KOMUNALAC – Odvoz komunalnog otpada odvija se redovno. Dimnjačari JKP ”Komunalac” Tuzla od 15.03. do 26.03.2021. godine planirali su preglede i čišćenje individualnih dimnjaka u MZ Husino, Kiseljak i Ljubače. Građani mogu zakazati termin na kontakt telefone: +387 62 000 522 i +387 61 918 934, ili putem e-maila: [email protected].
*** JKP SAOBRAĆAJ I KOMUNIKACIJE – Semaforska signalizacija na raskrsnici kod Doma penzionera je van funkcije zbog kvara.
*** PORODILIŠTE – Rođeno je sedam beba. Četiri djevojčice i tri dječaka.
*** OPERATIVNI CENTAR CIVILNE ZAŠTITE TUZLA – U protekla 24 sata nije bilo intervencija iz oblasti zaštite ljudi, ljudskih dobara i sredstava.
*** CENTRALNO GRIJANJE – Uredna je isporuka toplinske energije.
*** TRANSFUZIOLOGIJA – Akciji dobrovoljnog darivanja krvi možete se odazvati svaki radni dan u Poliklinici za transfuziologiju UKC-a Tuzla od 08 do 15 sati.

Vezane vijesti

TUZLA