11.7 C
Tuzla
29.02.2024.

Tuzlanski derbi u fustalu: FC Salines Tuzla City- MNK Bosna Kompred 6:3

U utakmici polufinala futsal Premijer lige BiH ekipa FC Salines Tuzla City savladala je MNK Bosna Kompred rezultatom 6:3 i plasirala se u finale Premijer futsal lige BiH.

Nakon prvog poluvremena rezultat je glasio 3:1 za FC Salines.

Sa ovom pobjedom, „Jarčevi“ su se plasirali u finale futsal Premijer lige BiH.

Golove su postigli Davor Arnautović, Mladen Kocić, Dragan Tomić , Benjamin Avdić te dvostruki strijelac Slobodan Rajčević.  U finalu tuzlanski klub igrat će protiv FC „ Mostar SG Staklorad“ iz Mostara.

„ Ovo je bila jedna rutinska pobjeda gdje ni jednog minuta rezultat nije dolazio u pitanje i naša očekivanja, da se igra finale prvenstva, ispunjena su. Ali, naprotiv. Sada predstoji ono drugo gdje smo na korak od odbrane titule. Neće biti nimalo lako ali ovi igrači su kadri da to urade i ja im vjerujem“- rekao je Predrag Rajić, trener Salinesa.

Uprava kluba je zadovoljna postignutim rezultatom u utakmici koja je samo potvrdila naporni rad uprave, trenera i igrača te pokazala kvalitet ekipe koja se potpuno doninantno plasirala u finale Premijer fustal lige BiH. Iako je ova ekipa ponovo pokazala koliko vrijedi, podrška izostaje.

„ Moramo reći da smo najuspješniji kolektiv u gradu Tuzli i kantonu  ali i da je podrška,  naročito grada, izuzetno slaba, te da uopšte nema razumjevanja za vrhunski sport i rezultate, nego se u gradu Tuzli gledaju neki”nesportski” kriteriji. Očekujemo i veću podršku od kantona. Nadamo se da ćemo ponovo uzeti titulu prvaka Premijer lige BiH “- kazao je Boris Filipović, predsjednik Skupštine kluba.

Igrački kadar je nedavno pojačan sa reprezentativcem Srbije Draganom Tomićem koji je u Tuzlu došao na posudbu iz belgijskog Halle-Gooika. Inače, igrači Salinesa čine okosnicu futsal reprezentacije BiH . Srđan Ivanković, Davor Arnautović i Darko Milanović dio su futsal ekipe koja je doprinijela da se BiH, po prvi put u povijesti, plasira na EURO  2022.

Utakmica je odigrana jučer u tuzlanskom Mejdanu, bez prisustva publike.

Vezane vijesti

TUZLA