6 C
Tuzla
14.04.2024.

Tuzlanski kanton: Pronađena droga u pretresima na više lokacija

Policijski službenici OKP PU Gradačac su, 17. jula postupajući po Naredbi Općinskog suda u Gradačcu, su utom gradu izvršili pretres kuće, pomoćnih objekata i dvorišta koje koristi M.T., rođen 1983.godine, kojom prilikom su pronašli digitalnu vagu, pvc. kutiju sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, četiri manja pvc. pakovanja sa sadržajem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, dvije šprice sa sadržajem smolaste materije, jednu ručno motanu cigaretu sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu i druge predmete.

Istog dana,  postupajući po Naredbi Općinskog suda u Tuzli, policijski službenici Odsjeka za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga SKP MUP-a TK su u Tuzli, izvršili pretres kuće, pomoćnih objekata, dvorišta i pmv. koje koristi S.D., rođen 1970.godine, kojom prilikom su pronašli digitalnu vagu, manji grumen sačinjen od bijele praškaste materije koji svojim izgledom asocira na opojnu drogu i dva pakovanja od pvc. folije sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu.

Pronađeni predmeti i materije su privremeno oduzeti, a protiv navedenih lica će nakon kompletiranja predmeta i izvršenih vještačenja Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona biti podneseni odgovarajući Izvještaji.

Takođe, dana 17.7.2020.godine policijski službenici Odsjeka za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga SKP MUP-a TK su u Tuzli, izvršili pretres bez Naredbe lica I.B., rođen 1998.godine iz Tuzle, kod kojeg su pronašli jedno manje pakovanje sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Pronađena materija je privremeno oduzeta. O događaju je obaviješten dežurni kantonalni tužilac, a potrebne mjere poduzeli su policijski službenici navedenog Odsjeka koji nastavljaju daljnji rad na dokumentovanju istog.

Dana, 18.7.2020.godine policijski službenici PS Zapad/PU Tuzla su u Tuzli kod lica Ć.I., rođen 1983.godine iz Gračanice pronašli jedan tzv. „joint“, drobilicu i jednu kesicu sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu.  Pronađena materija je privremeno oduzeta. O događaju je obaviješten dežurni kantonalni tužilac, a potrebne mjere poduzeli su policijski službenici PS Zapad koji nastavljaju daljnji rad na dokumentovanju istog – saopšteno je iz PU MUP-a TK.

Vezane vijesti

TUZLA