12.8 C
Tuzla
16.06.2024.

Tužna godišnjica: Sjećanje na Ervina Čejvanovića nikada ne blijedi

I jučer smo se prisjetili člana crveno – crne porodice koji je preminuo prije 12 godina.

Proljeće nam je stiglo, a sa njim i dani kada se prisjećamo našeg Ervina Čejvanovića. Našeg kadeta koji već 12 godina nije sa nama, ali uspomena na njega nikada ne blijedi.

I jučer smo se okupili na groblju Trnovac kako bismo se prisjetili dječaka u crveno – crnom dresu koji je više od svega želio zaigrati za svoju Slobodu na Tušnju. Nažalost, teška bolest odvojila ga je od fudbalskog terena, a prije 12 godina i otela od nas. Njegova porodica, prijatelji, crveno – crna porodica i svi koji ga se sjećaju, svake godine odaju počast našem Ervinu. Tako je bilo i danas i biće uvijek.

Ja se svim ovim ljudima koji su danas pored svih ovih bolesti, ovih problema i svega, zahvaljujem što su u ovolikom broju došli. Zahvaljujem se i FK Sloboda, upravi, trenerima, FK Tuzla City koji su došli i obilježili ovu godišnjicu. Zahvaljujem se svoj rodbini i komšijama. Dvanaest godina je prošlo, ali vjerujte da sam iznenađen ovolikim brojem da su ljudi došli da podrže moga sina i da se još uvijek sjećaju i da moj sin živi među nama još uvijek”, poručio je Midhat Čejvanović, Ervinov otac.

Crveno – crna porodica koju su predvodili predsjednik Elmir Šećerbegović, član stručnog štaba Adnan Jahić, naši prvotimci i omladinci, odali su počast našem kadetu koji je preminuo 2009. godine. Podsjetimo, Ervin Čejvanović je nastupao na utakmici Slobode i Čelika za naš kadetski tim kada se povrijedio. Tada četnaestogodišnjak u jednom duelu je doživio šok od kojeg se nije oporavio. Godinama je njegova porodica vodila bitku za Ervinovo ozdravljenje, ali nažalost preminuo je prije 12 godina.

Na jučerašnjem okupljanju, osim članova Kluba, bili su prisutni i članovi porodice i prijatelji Ervina Čejvanovića, te omladici FK Tuzla City, novinari i bivši sportisti.

“Sjećanje na Ervina nikada ne blijedi i uvijek će biti u našim mislima.”, saopćeno je iz FK Sloboda.

 

 

Vezane vijesti

TUZLA