15.5 C
Tuzla
06.07.2022.

U nekoliko općina i gradova u TK kiša prouzrokovala brojne poteškoće

Kantonalni operativni centar civilne zaštite Tuzla prikupio je prve podatke nakon obilnijih padavina na području Tuzlanskog kantona. Najveća šteta zabilježena je na području Čelića.

Na području općine Čelić uslijed jakih kišnih padavina došlo je do porasta i izljevanja svih lokalnih vodotoka i rijeke Šibošnice iz svojih korita. Tom prilikom poplavljeno je prema prvim procjenama oko 100-injak stambenih i drugih objekata na području ove općine. Službenici civilne zaštite, komunalne službe, policija su na terenu a uključena je i mehanizacija.

Na području općine Banovići uslijed jakih kišnih padavina došlo je do izljevanja lokalnih vodotoka (potoka) i plavljenja nekoliko objekata u naseljima Kredit mahala, Jezero, Ekonomija. PVJ Banovići je na terenu radi crpljenja vode iz objekata.

PVJ Živinice je imala 7 prijava za poplave oko stambenih objekata u naseljima Ciljuge, Suha i Đurđevik.

Na području općine Teočak lokalni potok je poplavio dva stambena objekta. Komunalne službe su na terenu i vrše crpljenje vode iz pomenutih objekata.

PVJ Tuzla je otišla na intervenciju crpljenja vode u naselju Dragunja Donja, o kojem je rijeka Tinja poplavila više stambenih objekata.

U naselju Previle rijeka Tinja je poplavila više stambenih objakata, a u naseljima Tinja, Potpeć i Bjelave površinske vode su poplavile nekoliko stambenih objekata. Na terenu je PVJ Srebrenik.

U Općini Banovići prijavljeno je pokretanje klizišta u naselju Tulovići, dok je u Tuzli prijavljeno pokretanje klizišta na lokalitetu Pasci, Petrovice Donje.

POSLJEDNJE DODANO