6 C
Tuzla
14.04.2024.

U organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Tuzla: „11. juli u Tuzli“

Medžlis Islamske zajednice Tuzla povodom 11. jula, Dana sjećanja na genocid u Srebrenici, organizuje program pod nazivom „11. juli u Tuzli“.

Ovogodišnji program obuhvata nekoliko aktivnosti koje će se realizovati u saradnji sa Narodnim pozorištem Tuzla, Institutom za društvena i religijska istraživanja, Koordinacijom boračkih organizacija Grada Tuzla,  BZK „Preporod“ Tuzla, JU Specijalnom bibliotekom „Behram-beg“ i Aktivom vjeroučitelja Tuzla.

U okviru programa  „11. juli u Tuzli“ planirane su sljedeće aktivnosti:

–              08. jula 2020. godine na Trgu slobode sa početkom u 21:00 sat bit će upriličena  projekcija dokumentarnog filma „Glogova – neispričana priča“ autora Avde Husejnovića.

–              09. jula 2020. godine  u haremu džamije „Tevba“ u Gornjim Čaklovićima u 20:45 sati bit će promovisana knjiga „Srebrenica, zaboraviti ne smijem, halaliti neću“ autora Hasana Hasanovića.

–              10. jula 2020. godine na Trgu slobode sa početkom u 20:30 sati planiran je centralni program manifestacije. Program će izvesti glumci Narodnog pozorišta Tuzla, članovi hora „Gazi Turali-beg“ i hora Mreže mladih i Asocijacije žena Medžlisa Tuzla.

–              13. jula 2020. godine u prostorijama biblioteke „Behram-beg“ u 19:00 sati bit će organizirana promocija zbirke radova „Djeca Srebrenice“. Autori zbirke radova su učenici koji žive i školuju se u Srebrenici.

Program „11. juli u Tuzli“ koji za cilj ima njegovanje kulture sjećanja o genocidu počinjenom  nad Bošnjacima realizuje se uz podršku Muftijstva tuzlanskog i Grada Tuzla.

 

Vezane vijesti

TUZLA