11.7 C
Tuzla
29.02.2024.

U ponedjeljak potpisivanje Protokola za prevenciju eksploatacije djece

U ponedjeljak, 7.6.2021. godine u Tuzli će se obaviti zvanično potpisivanje Protokola za prevenciju i postupanje u slučajevima prosjačenja i drugih vidova eksploatacije djece u gradu Tuzli.

Protokol će potpisati gradonačelnik Grada Tuzle, ministar unutrašnjih poslova TK, direktorica JU Centar za socijalni rad Tuzla, direktor JZNU Dom zdravlja „Dr. Mustafa Šehović“ Tuzla, predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola grada Tuzle i direktorica Udruženja „Zemlja djece“ Tuzla.

Na izradi Protokola u proteklih devet mjeseci intenzivno je radila multisektoralna Radna grupa, koju su činili predstavnici Grada Tuzle, JU Centar za socijalni rad Tuzla, JZNU Dom zdravlja „Dr. Mustafa Šehović“, , MUP-a TK i Uprave policije TK, JU OŠ“ Kiseljak“, JU OŠ „Mejdan“ i JU OŠ „Podrinje“ Mihatovići, Udruženja žena Romkinja „Bolja budućnost“ i Udruženja „Zemlja djece BiH“.

Izrada Protokola za prevenciju i postupanje u slučajevima prosjačenja i drugih vidova eksploatacije djece u gradu Tuzli dio je projekta „Jačanje državnih i lokalnih kapaciteta u borbi trgovine ljudima u BiH“, koji se implementira od strane World Vision BiH, u partnerstvu sa Udruženjem „Zemlja djece u BiH“ i NVO Kali Sara, a uz podršku Državnog sekretarijata SAD-a.

Vezane vijesti

TUZLA