25.5 C
Tuzla
24.06.2024.

U programu TV Slon večeras prvi REIMAGINE TALK: Psiholog i jutjuber o mentalnom zdravlju

TV Slon večeras počinje emitovanje serijala REIMAGINE TALKS – live epizoda tokom kojih će učesnici razgovarati o temama važnim #ZaSvakoDijete.

U prvoj epizodi Ivana Zečević i Adnan Cerić CeriX podijelili su svoja iskustva i priče djece o osjećanjima i ponašanju na internetu.

Djeca se influenserima i jutjuberima povjeravaju, posmatraju ih kao prijatelje i superheroje i govore im o svojim osjećanjima. Ipak, jutjuberi često ne znaju šta treba da učine u takvim situacijama.

Poznati bosanskohercegovački jutjuber Adnan Cerić CeriX je u razgovoru sa Ivanom Zečević podijelio svoja iskustva: često je bio u prilici da baš on bude taj kome se djeca povjere i iskažu svoja negativna, pa čak i suicidalna osjećanja i misli, da šalju neprimjeren i za drugu djecu kompromitujući sadržaj. Kako je i sam rekao – to sve ga zbunjuje, jer ne zna uvijek kako treba da odreaguje. Ipak, da je prava odluka koju treba napraviti javiti se roditeljima te djece potvrdila mu je i Ivana, koja je objasnila da su dva najveća problema sa kojima se mladi susreću – depresija i anksioznost.

Cijelu epizodu o mentalnom zdravlju možete gledati večeras u programu TV Slon u 21:10.

 

 

Vezane vijesti

TUZLA