15.5 C
Tuzla
13.06.2024.

U RS-u od četvrtka dozvoljen rad fitness centrima, najavljen povratak djece u škole

Štab za vanredne situacije Republike Srpske odlučio je da od četvrtka, 8. aprila ponovo mogu raditi fitness centri i slični objekti, kao i objekti u kojima se priređuju igre na sreću.

U okviru svojevrsnog ublažavanja restriktivnih protuepidemijskih mjera Štab je najavio i mogućnost da se od narednog ponedjeljka nastavi odvijanje vaspitno-obrazovnog rada u prostorijama osnovnih škola, za učenike od 6. do 9. razreda osnovnih škola, kao i odvijanje vaspitno-obrazovnog rada u prostorijama srednjih škola i visokoškolskih ustanova.

Štab za vanredne situacije donio je jučer i Zaključak o organizovanju procesa rada javnih zdravstvenih ustanova za vrijeme trajanja vanredne situacije izazvane novim virusom korona u Republici Srpskoj, kojim se uređuje organizovanje procesa rada i angažovanje lica zaposlenih u javnim zdravstvenim ustanovama RS, raspored radnog vremena, korištenje odmora između dva uzastopna radna dana, sedmičnog odmora i godišnjeg odmora za vrijeme trajanja vanredne situacije izazvane pandemijom novog virusa korona u ovom entitetu.

Vezane vijesti

TUZLA