7.8 C
Tuzla
19.04.2024.

U Tuzlanskom kantonu uspješno realizovan projekt ‘Da o(p)stanemo zajedno’

Udruženje porodica i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih bolesti sa područja Tuzlanskog kantona „Pipol“, od jula do decembra realizovalo je projekt “Da o(p)stanemo zajedno” u okviru kojeg je pružena materijalna i psihosocijalna pomoć i podrška oboljeloj djeci i članovima njihovih porodica te porodicama prerano preminulih mališana sa tog područja.

Projekt, kojim je obuhvaćeno stotinu korisnika, realizovan je pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

U okviru programa psihosocijalne pomoći i podrške organzovan je rehabilitacioni kamp za djecu i mlade oboljele i izliječene od raka, te brojne okupacione, kreativne i edukativne radionice u društvenom centru Udruženja „PIPOL“.

U okviru programa materijalne pomoći i podrške korisnicima projekta, izvršena je podjela porodičnih paketa sa osnovnim prehrambenim i higijenskim artiklima, te podjela školskog pribora i opreme za korisnike udruženja u stanju socijalne potrebe, saopćeno je iz Udruženja “Pipol“.

 

Vezane vijesti

TUZLA