26.7 C
Tuzla
21.05.2024.

U Tuzli i Čeliću oduzeta opojna droga

Policijski službenici  PU Tuzla/PS Centar su, obavljajući redovne poslove i zadatke na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga, dana 15.08..2020. godine na području Grada Tuzla izvršili pretres bez pismene naredbe J.T., rođen 1989. godine iz Tuzle, zbog postojanja osnova sumnje da kod sebe posjeduje opojnu drogu.

Prilikom pretresa kod J.T. pronađeno je 12 manjih paketa pvc folije sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kanabis, jedan manji paket sa sadržajem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu i jedna ručno motana cigareta sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu.

Nad imenovanim je u službenim prostorijama izvršena kriminalistička obrada, dok je pronađena materija privremeno oduzeta radi vještačenja. O navedenom je obaviješten kantonalni tužilac, a nakon izvršenih vještačenja prema Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona biće upućen odgovarajući Izvještaj.

 

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK PU Tuzla/PS Čelić, izvršili su operativno taktičku radnju ograničenje kretanja na određenom prostoru ili objektu na prostoru poligona ispred osnovne škole, kojom prilikom je kod A. S., rođen 1999. godine pronađena i oduzeta drobilica u kojoj se nalazila manja količina biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kanabis. O navedenom događaju upoznat je dežurni tužilac, a službenici PS Čelić nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog događaja.

Vezane vijesti

TUZLA