12 C
Tuzla
12.04.2024.

Uprava Bosnalijeka na čelu sa Uzunovićem uživa potpuno povjerenje Nadzornog odbora

Komisija za vrijednosne papire je dana 14. 4. 2022. godine u registar emitenata upisala Nadzorni odbor Bosnalijeka u sastavu Nedim Rizvanović, predsjednik te Bernadin Alagić, Vedad Tuzović, Madžid Avdagić i Samir Telibečirović, članovi Nadzornog odbora.

Rješenjima nadležnih institucija riješena je svaka dilema oko legitimnosti upravljačkih tijela te gore spomenuti Nadzorni odbor nastavlja redovan rad sa Upravom društva u sastavu Nedim Uzunović, Adnan Hadžić i Mirela Spahić.

Izuzetno smo ponosni na ono što Bosnalijek danas predstavlja u Bosni i Hercegovini i u svijetu.

Svijetli smo primjer uspješne kompanije koja iz godine u godinu bilježi pozitivne trendove rasta i razvoja, povećanja prihoda, redovne podjele dividende, redovnih plata za naše uposlene, povećanje broja zaposlenika te izuzetnog doprinosa u dijelu društveno odgovornog poslovanja i podrške široj društvenoj zajednici, sa izuzetno kvalitetnim proizvodima u proizvodnom programu koji svrstavaju Bosnalijek u sami vrh farmaceutskih kompanija u ovom dijelu svijeta.

Bosnalijek je doživio procvat u svim segmentima rasta i unapređenja poslovanja u zadnjih nekoliko godina, upravo u vrijeme sadašnje Uprave.

Postojeći članovi Nadzornog odbora u potpunosti podržavaju rad Uprave kompanije i izuzetno smo ponosni na postavu koja je uspjela da sačuva i unaprijedi poslovanje u svim segmentima, bez obzira na velike izazove sa kojima su se susreli u prethodnom periodu”, zaključio je predsjednik Nadzornog odbora, Nedim Rizvanović.

Vezane vijesti

TUZLA