22.8 C
Tuzla
24.06.2024.

Uprava policije MUP-a TK: Izvršeni pretresi na šest lokacija

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a su, postupajući po naredbama općinskih sudova, a po prethodno sačinjenom Operativnom planu sprovođenja zajedničkih mjera i radnji na sprečavanju, otkrivanju i identifikaciji izvršilaca krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe narkotičkih sredstava, nedozvoljenog držanja oružja i municije, imovinskih delikata i dr., 29. i 30.11.2022.godine izvršili pretrese i druge planske aktivnosti na šest lokacija na području Tuzlanskog kantona (Lukavac, Tuzla i Kalesija).

Prilikom pretresa, pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnih djela: automatska puška sa preklopnim kundakom, jedna puška kalibra 6 mm, 3 okvira za municiju, 11 pvc. pakovanja sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, 11 pvc. pakovanja sa sadržajem bijele materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, 10 grumena biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, oko 240 različitih tableta (bromazepan, bensedin i dr.), jedno pvc. pakovanje sa tabletama zelene boje, jedan tzv. “joint”, drobilica za opojnu drogu, 2 digitalne vage za precizno mjerenje i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Pronađeni predmeti i materije su privremeno izuzeti radi vještačenja, a policijski službenici poduzimaju dalje mjere i radnje na dokumentovanju predmeta, te će nakon kompletiranja istih biti podneseni odgovarajući Izvještaji Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona protiv: M.H., rođen 1988.godine nastanjen na području grada Lukavac, A.Đ., rođen 2001.godine iz Tuzle, A.B., rođen 1999.godine iz Tuzle, M.M., rođen 1982.godine iz Tuzle, H.P., rođen 1997.godine iz Tuzle, B.A., rođen 2002.godine iz Tuzle i J.K., rođen 1976.godine nastanjen na području općine Kalesija.

Vezane vijesti

TUZLA