11.7 C
Tuzla
29.02.2024.

Usvojeni planovi poslovanja JP Autoceste FBiH

Federalna vlada je dala suglasnost na planove poslovanja JP Autoceste Federacije BiH d.o.o. Mostar za 2021. godinu, kao i za period 2021. – 2023. godina.

Glavni ciljevi predviđeni trogodišnjim planom odnose se na zasnivanje rada na ekonomskim principima samoodrživosti, osiguranju kontinuiteta usluga održavanja, projektiranju.

Ciljevi su i izgradnji dionica autoceste za koje postoje izvori financiranja, nastavak aktivnosti na pronalasku optimalnih izvora sredstava koji će osigurati povećanje intenziteta aktivnosti na izradi projektne dokumentacije, eksproprijacije zemljišta i nastavak izgradnje dionica.

Planirano je i unaprjeđivanje usluge korisnicima kroz postpaid plaćanje, uvođenje smart kartica, te konstantno poboljšanje IT infrastrukture, kao i nastavak aktivnosti na osiguranju sredstava iz različitih izvora, međunarodnih kreditnih sredstava, realizacijama iz budžeta Federacije BiH ili iz drugih izvora, a sve u cilju brže izgradnje autocesta i brzih cesta u Federaciji BiH, priopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

RTV Slon/ Fena

Vezane vijesti

TUZLA