23.9 C
Tuzla
15.04.2024.

Vatrogasci gasili požare širom TK

Prema izvještajima operativnih centara civilne zaštite sa područja Tuzlanskog kantona u protekla 24 sata vatrogasne jedinice iz šest općina/gradova su gasile požare na više lokacija.

Grad Gračanica

Dana 20.7.2022. godine VJ Gračanica je pružala pomoć u gašenju požara niskog rastinja na području općine Petrovo, naselje Sočkovac na području Republike Srpske. Požari su lokalizirani i ugašeni.

Grad Gradačac

Dana 20.7.2022. godine VJ Gradačac je imala intervenciju na gašenju požara niskog rastinja i trave na dvije lokacije i to u naselju Avramovina ukupne površine cca 20 duluma i na području naselja Unkići ukupne površine cca 10 duluma. Požari su lokalizirani i ugašeni.

Grad Lukavac

Dana 20.7.2022. godine VJ Lukavac je imala intervenciju na gašenju požara niskog rastinja na manjoj površini u ulici Alekse Šantića. Požar je lokaliziran i ugašen.

Grad Tuzla

Dana 20.7.2022. godine VJ Tuzla je imala dvije intervencije na gašenju požara i to u ulici Ismeta Mujezinovića gdje je gorio stan u stambenoj zgradi i šumski požar na manjoj površini u naselju Rasovac. Požari su lokalizirani i ugašeni.

Općina Banovići

Dana 20.7.2022. godine VJ Banovići je imala dvije intervencije na gašenju požara niskog rastinja i to u naselju Grivice na dvije lokacije na manjim površinama i jedna intervencija na gašenju zapaljenih automobilskih guma u naselju Mušići. Požari su lokalizirani i ugašeni.

Općina Kalesija

Dana 20.7.2022. godine VJ Kalesija je imala intervenciju na gašenju požara niskog rastinja na manjoj površini na lokaciji Kalesija Centar. Požar je lokaliziran i ugašen, navodi se u izvještaju Kantonalne uprave civilne zaštite.

Vezane vijesti

TUZLA