2.8 C
Tuzla
18.04.2024.

Veče sa Abdulahom Sidranom sutra, 19. maja, u tuzlanskom BKC-u

U četvrtak 19. maja 2022. godine u Tuzli će biti održano Književno veče sa Abdulahom Sidranom, koje zajednički organizuju Bosanski kulturni centar TK, Specijalna biblioteka “Behram-beg” i Preporod.

Interaktivni događaj zamišljen je kao razgovor o aktuelnim temama i književnosti, sa akcentom na knjigu akademika Sidrana “Zdravo Bosno, stižem iz Sarajeva” koja je nedavno izašla iz štampe.

Knjiga zanimljive biografije, napisana tokom ratnih dana, u zimu 1994. godine sadrži ratne reportaže Abdulaha Sidrana i donosi stotine susreta sa nevjerovatnim ljudima. Kako sam Sidran piše, ovo je njegova “najživotnija knjiga”, jer je puna ljudskog znoja, ljudske krvi, ljudskih suza i patnji. Ipak, i pored teških okolnosti, Sidran je uspio da napiše knjigu koja sadrži i dozu humora.

Posebno čitalačko iskustvo donose i QR kodovi koji se nalaze u knjizi, a koji vode na snimljene reportaže. Tako će oni koji imaju knjigu ispred sebe pored čitanja, moći pogledati i do sada nedostupne snimke.

Zanimljivo je da je ova knjiga u simboličnom izdanju tokom rata štampana upravo u Tuzli, što je odličan uvod u njeno sutrašnje predstavljanje upravo u Tuzli.

Moderator događaja je Ajet Arifi, izdavač i vlasnik IK Connectum Sarajevo. Ulaz je slobodan, a pored posljednje knjige posjetitelji će ovom prilikom uz potpis autora moći kupiti i ranije izdata djela najvećeg živućeg bh. pjesnika, pisca, scenariste…

Veče sa Abdulahom Sidranom počinje u 18.00 sati u Plavoj Sali Bosanskog kulturnog centra TK u Tuzli.

 

Vezane vijesti

TUZLA