22 C
Tuzla
23.05.2022.

Večeras u „Tački“: Ekskluzivni intervju sa generalnim direktorom UKC-a, pitamo kakva je budućnost UKC-a Tuzla?

U novom izdanju političkog magazina „Tačka“ koje u programu TV Slon kao premijerno izdanje možete gledati večeras od 21:00 sat donosimo ekskluzivni intervju sa generalnim direktorom JZU UKC Tuzla, doktorom Alenom Kamerićem. Govorimo o suosnivačkim i osnivačkim pravima nad ovom ustanovom, o javnom zdravstvu, o Upravnom odboru, imenovanjima i smjenama, inspekcijskim nalazima, između ostalog.

Iz opisa emisije izdvajamo

Rješavanje pravnog statusa Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla devet godina je na čekanju, iako su odluku o tome, kao i suosnivačkim pravima donijeli Skupština TK i Parlament FBiH. Univerzitetski klinički centar Tuzla dostavio je prijedlog predstavnika UKC-a Tuzla u radnu grupu koja će izraditi prijedlog Ugovora o međusobnim pravima, obavezama i odgovornostima osnivača nad kliničkim centrom, tvrde iz menadžmenta. Kantonalni odbor PDA TK oštro se protivi preuzimanju upravljačkih prava nad JZU UKC Tuzla, čime bi se jedan od najrespektabilnijih kliničkih centara u BiH stavio u vlasništvo Vlade FBiH, a koji bi, zbog apetita i interesa vladajućih struktura, bio dobar izvor zarade na uštrb zaposlenika, ali i degradacija samih građana koji se liječe u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Šta se dešava u i oko UKC-a Tuzla, koliko je oboljelo javno zdravstvo, gdje u zdravstvu počinje politika a gdje politikanstvo, samo je dio pitanja na koje tražimo odgovore.

Podsjećamo, prošle sedmice u političkom magazinu „Tačka“ analizirali smo posljednje izrečene sankcije za gospodu Milorada Dodika i Željku Cvijanović, odnosno Asima Sarajlića i Gordanu Tadiću, govorili smo o Bonskim ovlastima ali i stanju u pravosuđu BiH. Ukoliko emisiju niste pogledali možete učiniti u produžetku teksta.

Alić: Sankcije su prvi korak u uklanjanju pojedinaca iz politike

Inače, sve ranije emisije iz druge sezone političkog magazina „Tačka“ dostupne su kao zaseban sadržaj i playlista na YouTube kanalu RTV Slon. Ukoliko želite prvi pogledati i poslušati, ove i sve naše ostale sadržaje sasvim besplatno pretplatite se na naš YouTube kanal, čime će vam sve informacije biti dostupne onda i kada vi to želite.

POSLJEDNJE DODANO