12.8 C
Tuzla
24.05.2024.

Volonteri i osoblje crvenog križa TK i dalje aktivni u borbi protiv pandemije

Crveni križ Tuzlanskog kantona zajedno sa svojom strukturom nastavlja borbu sa virusom COVID-19.

Imajući u vidu aktuelnu epidemiološku situaciju a u skladu s javnim ovlaštenjima, mandatom, iskustvom i ljudskim kapacitetima, želimo istaći da su osoblje i volonteri Crvenog križa TK  svakodnevno na raspolaganju građanima koji se nalaze u kućnim izolacijama, a posebnu pažnju usmjeravamo na osobe starije od 65 godina i njihove potrebe.

Takođe, širom Tuzlanskog kantona naši volonteri vrše podjelu zaštitnih maski te rade na informisanju i podizanju svijesti građanstva.

Treba istaći da je CK FBiH od samog početka pandemije u cilju očuvanja mentalnog zdravlja građana aktivirao dvije telefonske linije sa dežurnim  psiholozima, koji su na raspolaganju građanstvu. Pozivamo sve građane koji osjećaju neki oblik anksioznosti ili straha, te im treba razgovor da se jave na jedan od telefona: 060 343 0745 ili 062 040 653

Crveni križ će i dalje, u duhu humanosti i solidarnosti, biti na raspolaganju svojim građanima i partnerima u sistemu zaštite i spašavanja.  Takođe, pozivamo sve građane da budu odgovorni, poštuju sve higijensko-epidemiološke mjere te brinu o sebi i svojim najbližim.

Vezane vijesti

TUZLA