10 C
Tuzla
27.09.2023.

Vremeplov kroz tuzlanska novogodišnja slavlja: Sretna Nova godina!

Ovoga petka od 15 sati na YouTube kanalu RTV Slon gledajte novu epizodu podcasta o Tuzli, “Tuzla calling”. U 41. redovnoj epizodi govorimo o temi Nova godina. Uobičajeno je kada govorimo o dočecima Nove godine, da su nam uvijek prve misli na najljepše želje koje tako rado dijelimo sa svima. Puni emocija, očekivanja i nadanja, želja da od prvog dana Nove godine zakoračimo u neki ljepši i radosniji svijet. Među tim nadama i željama posebno mjesto zauzimaju vjerovanja i očekivanja od samog dočeka Nove godine i najluđe noći, pa i uspomene sa dočeka Nove godine, koje ljubomorno čuvamo za cijeli život. Mi smo, u okviru podcasta “Tuzla calling” odlučili da prekinemo tradiciju ljubomornog čuvanja uspomena i odlučili smo da zajedno sa vama udružimo snage i želje i da te posebne noći podijelimo jedni s drugima.

Iz opisa epizode izdvajamo: 

Polovinom decembra putem naše web stranice i društvenih mreža i putem drage nam facebook grupe Tuzla – povratak u prošlost (hvala divnim administratorima grupe i gospodinu Enesu Mukiću-  koji su se odazvali našoj ideji) i pozvali vas da zajedno napravimo najljepši mozaik novogodišnjih uspomena i pozvali da kreiramo najljepši mozaik uspomena. Poziv je glasio da u inbox Facebook stranice RTV Slon, dostavite fotografije vašeg najdražeg  dočeka Nove godine. Uz fotografiju, zamolili smo vas da napišete gdje je bio organiziran doček/ gdje ste slavili Novu Godinu, koja je godina u pitanju i zašto vam je baš taj dočeka ostao posebno urezan u sjećanje. Radovali smo se i pisanju vaših ili, vaših prijatelja, zanimljivih anegdota vezanih upravo za Novu godinu.  I uspjeli smo. U 41. redovnoj epizodi podcasta donosimo pregled vaših uspomena. 

A kako ste do sada i navikli, prošlosedmičnu epizodu u kojoj smo govorili o “Skoku preko kože” možete pogledati na našim društvenim mrežama ili u produžetku ovog teksta.

U čast svim rudarima – tuzlanski „Skok preko kože“! - Tuzla calling - Podcast

Obzirom da nas još samo par sata dijeli od Nove godine, 41. epizodu podcasta u kojoj govorimo o dočecima novih godina u Tuzli, danas možete gledati i u okviru redovnog tv programa naše medijske kuće, a epizoda je na rasporedu od 19:00 sati, poslije centralne informativne emisije “Crno i bijelo” i prije najboljeg novogodišnjeg muzičkog miksa. 

U ime ekipe podcasta “Tuzla calling” želimo vam uspješnu 2022. godinu!

 

Vezane vijesti

POSLJEDNJE DODANO