Zlato i bronza na Balkanskom prvenstvu za takmičare KBS “ORKKA” Lukavac

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO
U periodu od 26 do 28.11.2021. godine, u Rijeci je održano Balkansko prvenstvo u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore, na kojem je učestvovalo preko 700 takmičara, i to po 4 najbolja takmičara po kategoriji iz 13 zemalja članica Balkanske karate federacije, i to: Bugarske, Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Grcke, Kosova, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Makedonije, Kipra, Rumunije i Turske.
Iz Kluba borilačkih sportova “ORKKA” Lukavac, na spisku selektora bilo je sedam takmičara, ali je u konačnici, u pratnji trenera i selektora mučke juniorske reprezentacije, nastupilo troje, koji su osvojili dvije medalje, i to zlatnu i bronzanu, te jedan plasman na peto i jedan plasman na sedmo mjesto.
Haris Muradbađić je sa muškom U21 ekipom BiH, izborio zlatnu medalju i titulu prvaka Balkana!
Momci su do zlata izborili pobjede nad reprezentacijama Slovenije, Srbije i Makedonije. Haris je zabilježio sve tri pobjede i tako dao svoj maksimalan doprinos osvajanju titule prvaka Balkana za reprezentaciju Bosne i Hercegovine i KBS ORKKA.
Emir Halilovic, je osvojio treće mjesto i bronzanu medalju u veoma jakoj kategoriji kadeti -52 kg. Nakon slobodnog prvog kola, Halilovic je zabilježio ubjedljive pobjede nad predstavnicima Makedonije i Grcke, cime je izborio polufinale. U polufinalnom meču, pri neriješenom rezultatu 2:2, ali na pravilo prvog poena nažalost gubi od odličnog predstavnika Bugarske.
U borbi za bronzu, bijedi odličnog reprezentativca Turske rezultatom 1:0, i osvaja treće mjesto za reprezentaciju BiH i KBS ORKKA Lukavac.