11 C
Tuzla
23.02.2024.

Zvjezdan Karadžin: Vlada TK smatra da je sve probleme građana riješila i da nemamo o čemu razgovarati – dijelite li njihovo mišljenje?

Rukovodstvo Skupštine Tuzlanskog kantona otkazalo je julsku sjednicu Skupštine. Kao razlog su naveli nedostatak materijala. Tim povodom reagovao je Zvjezdan Karadžin, predsjednik Kantonalnog odbora Naše stranke u Tuzli.

„Materijal za sjednicu treba doći od Vlade TK. Ako ga nema, to znači da Vlada nije radila. Možda smatraju da u TK nema problema koje treba žurno rješavati. Ako je tako, onda žive u paralelnom svijetu. Broj oboljelih od COVID-a se povećava, cijene nezaustavljivo rastu, kao i siromaštvo. Programi pomoći građanima kao prevencije širenja zaraze ali i rasta cijena su neophodni i trebali bismo iz dana u dan zasjedati, ali Vlada misli da nema razloga.

Sad je jasno da smjena prethodne Vlade nije bila njen nerad, nego zauzimanje fotelja. Nova vlada je očigledno ta koja ne radi te zajedno sa Skupštinom ne realizuje svoje usvojene programe rada. Samo, naravno, što oni ne misle da ne rade, nego misle da su sve probleme riješili pa da nema razloga da zasjedamo. Građanke i građani ne dijele mišljenje s njima, a pokazat će to i u oktobru.“

Vezane vijesti

TUZLA