25 C
Tuzla
30.04.2024.

Sutra na Tušnju gradski derbi: Borba za bodove

Treći ovosezonski derbi između Tuzla City-a i Slobode igra se sutra na Gradskom stadionu Tušanj. U ovogodišnjoj sezoni Premijer lige BiH Tuzla City je upisao jednu pobjedu, dok je drugi susret odigran neriješeno. Kada je riječ o predstojećoj utakmici veliku prednost ima domaćin Tuzla City, obzirom da se Sloboda bori za opstanak u Prvoj ligi BiH.

„Šteta je što dočekujemo ovaj derbi u različitom raspoloženju jer znamo da smo u grčevitoj borbi za opstanak i gdje nam je svaki bod potreban i zasigurno je kada se igra pod nekim moranjem nema ljepote u igranju i žao mi je radi toga„ rekao je Amir Spahić, šef Stručnog štaba FK Sloboda

FK Sloboda trenutno zauzima osmo mjesto na tabeli sa 29 bodova, a sa druge strane, ekipa Tuzla Cityja nalazi se na drugom mjestu sa 50 bodova, te u ovu utakmicu ulazi sa željom da zadrži drugo mjesto do kraja sezone.

„Sigurno će da bude teška utakmica, a sa druge strane mi želimo sigurno ući u završnicu Prvenstva , da probamo tu utakmicu dobiti i riješiti  prvenstvo u našu korist i ostati na toj drugoj poziciji.,“ dodao je Selver Ahmetović, šef Stručnog štaba FK Tuzla City.

Iz obje ekipe osvrnuli su se i na prethodne utakmice.

„Naša ekipa igra  dobre u posljednje tri utakmice i igramo tvrdo i jako i tako ćemo sutra ući u tu utakmicu i pokušati riješiti je u svoju korist.“  nastavio je Selver Ahmetović, šef Stručnog štaba FK Tuzla City.

„Protiv Zrinjskog smo stvorili dobre prilike, pa onda, imali kontrolu nekih 60 minuta i jedna nepažnja i desi se to i nadam se da ćemo imati sutra te sreće jer je i to faktor koji utiče na rezultat.“ rekao je Mirsad Ramić, igrač FK Sloboda.

U ekipi FK Sloboda svjesni su značaja sutrašnje utakmice i šta ona nosi, ali i pozicije u kojoj se nalaze na tabeli, tako da su spremni dati sve od sebe, a bodove će tražiti i fubdbaleri Tuzla Cityja.

„Sigurno da ćemo dati sve od sebe sutra,  svaki bod nam je važan ali sigurno da i mi posjedujemo neki kvalitet jer smo mi i prije dobijali ekipe iz vrha i nadam se dobrom angažmanu i uz malo sreće vidjet ćemo šta će sutra biti.nastavio je Mirsad Ramić, igrač FK Sloboda

“Što se tiče utakmice možemo očekivati pravi derbi i Sloboda je ekipa koja zaslužuje više nego tabela što pokazuije. Oni imaju pritisak, ali i mi te andamo se ćemo uzeti sva tri boda”  zaključuje Adrian Mendeš, igrač FK Tuzla City

Gradski derbi na programu je u 17 sati na Gradskom stadionu Tušanj.

Vezane vijesti

TUZLA