14 C
Tuzla
19.04.2024.

Adnan Mujkić:”Svi mi koji smo ljetovali u BiH, imali smo priliku uvjeriti se da nam u ovom ljetu ništa nije nedostajalo”

Kada govorimo o mladim talentovanim ljudima, umjetnicima, inovatorima, nekako jednom riječju sve to možemo naći u Pozorištu Mladih Tuzle i udruženju Mladih Tuzle, koji su iznjedirili brojne generacije uspješnih ljudi, koji su danas kako u Bosni i Hercegovini tako i širom svijeta ponos cijele Tuzle. Mladi Tuzle su jedna od najpozitivnijih priča u poslijeratnoj BiH, a nastali su idejnim projektom Adnana Mujkića, koji od svoje ideje i projekta nikada nije odustajao, samo je postavljao sebi i svojim saradnicima više ciljeve, tako su nedavno dobili i saglasnost  Ministarstvo obrazovanja TK za osnivanje srednje „Savremeno-umjetničke škole“ Tuzla. Oni su najbolji pokazatelj toga da se u BiH  mogu ostvariti snovi i iznjedriti neke od najljepših priča o ljubavi, prijateljstvu, patriotizmu. S toga nije bez razloga upravo prvi čovjek Pozorišta i Udurženja Mladih Tuzle Adnan Mujkić uzeo učešće u kampanji RTV SLON „Biraj srcem, biraj BiH“ u sklopu koje je istakao sljedeće:

„Upravo u namjeri promocije svih pozitivnih vrijednosti Tuzle, TK i Bosne i Hercegovine, osnivač sam Pozorišta Mladih Tuzle, čiji je rad najviše vezan za promociju kulture i umjetnosti, ali i zadržavanja mladih u BiH. Ja bih upravo mladim preporučio da daju šansu ovoj državi, da upoznaju njenu kulturnu, historijsku, obrazovnu, turističku i svaku drugu ponudu naše države, jer svi mi, koji smo ovo ljeto 2020. godine ljetovali bilo gdje u BiH, imali smo čini mi se priliku uvjerit se da nama u ovom ljetu nije ništa nedostajalo. Preporučujem svima nama da putujemo po BiH, jedemo našu hranu, pijemo našu vodu, slušamo našu muziku, čitamo naše knjige i autore, gledamo naše pozorišne predstave i upravo da u poređenju s onim što je u drugim sredinama i u Evropi,  da postanemo svjesni koliko smo vrijedni, koliko smo bogati i na taj način doprinesemo promociji i razvoju sebe i ono što je svima nama najvažnije,a  to je razvoju naše društvene zajednice“.

Vezane vijesti

TUZLA