11 C
Tuzla
23.02.2024.

Akcija darivanja krvi: Daruj krv, budi opet njihov heroj!

U petak, 28.05.2021. godine, od 08 – 17.30h u prostorijama Zavoda za transfuzijsku medicinu FBiH u Sarajevu (Čekaluša 86 – kod Zubotehničke škole) bit će održana akcija dobrovoljnog darivanja krvi. 

Akciju zajedničkim snagama organizuju Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka”, Crveni križ FBiH, Crveni križ općine Centar i Zavod za transfuzijsku medicinu FBiH.

Tokom hemoterapija svakom djetetu oboljelom od raka je potrebna krv. Vrlo često oni primaju i po nekoliko doza sedmično. Donirana krv za njih znači život, jer bez nje ne bi mogli nastaviti svoje liječenje.

Posebno je težak period, koji je nastupio sa pandemijom COVID-19, jer potrebe za krvlju i krvnim derivatima se ne smanjuju.

Stoga, pozivaju se svi građani koji imaju priliku doći 28. maja od 08 – 17.30h u Zavod za transfuzijsku medicinu FBiH da dođu i poklone dio sebe koji može spasiti živote čak tri djeteta. Djeca oboljela od raka su istinski heroji, ali i ona trebaju svoje heroje koji će im biti podrška. Njihov heroj budite vi!

Preporučujemo da svi zainteresirani pročitaju Vodič za darivaoce krvi na linku: http://ztmfbih.ba/vodic-za-darivaoce.php

 

Vezane vijesti

TUZLA