20 C
Tuzla
28.02.2024.

Ako pandemija nestane, 2021. bi mogla biti najbolja filmska godina

Pojava pandemije virusa korona ostavila je teške tragove u svim sferama života, a jedna od industrija koja je pretrpjela najveću štetu je svakako filmska.

Ipak, kako ističu stručnjaci iz svijeta sedme umjetnosti, ako pandemija nestane do naredne godine, publika će u bioskopskim salama moći uživati u najboljoj filmskoj godini do sada. Svi najbolji naslovi koji nisu objavljeni u 2020. naći će se na velikom platnu iduće godine, među kojima su novi “James Bond”, “Nemoguća misija” i “Godzila protiv Konga”, a pored njih publika će dočekati i nastavke kultnih filmova koji obećavaju zabavu i zaradu.

“Top Gun: Maverick”

Punih 35 godina od izlaska legendarnog filma “Top Gan”, gdje je mladi Tom Kruz prvi put sjeo u kokpit aviona, sada ćemo gledati nastavak. U opisu filma stoji da pilot Pit Maverik uživa u svom životu kao jedan od najboljih pilota borbenih aviona i ne želi da dobije unapređenje, jer će ga to prizemljiti u kancelariju. Kasnije će dobiti grupu mladih novih pilota koje treba da obuči. Upravo ovaj susret s njima će probuditi u njemu duhove prošlosti prije njihovog zajedničkog odlaska u opasne misije. Inače, prvi dio filma “Top Gan” nagrađen je sa četiri “Oscara”.

“Matriks 4”

Pojava prvog filma “Matriks” obilježena je kao globalni fenomen, pa je bilo prirodno da tvorci ove akcione avanture predstave publici još dva nastavka. Kada su svi pomislili da je trilogija završena, stigla je potvrda da ćemo uživati u još jednom, četvrtom dijelu. Detalji o scenariju se drže u strogoj tajnosti. Jedino što se zasad zna jeste da će Kijanu Rivs i Keri En Mos ponoviti svoje uloge Nea i Triniti.

“Šerlok Holms 3”

Treći nastavak filma “Šerlok Holms” trebalo je da bude snimljen još 2016. godine, međutim to nije bilo moguće zbog zgusnutog rasporeda zvijezde Roberta Daunija Džuniora, koji je tada snimao “Osvetnike”. Konačno, planovi produkcije će se ostvariti i Šerlok Holms će se vratiti pred publiku u ostvarenju “Igra sjenki”. Radnja filma će biti smještena devet godina nakon završetka posljednjeg filma.

“Brzi i žestoki 9”

Filmski duo Vin Dizel i Mišel Rodrigez spremni su da oduševe obožavaoce brzine i akcije u još jednom nastavku popularne franšize. Scenario prati Dominika Toreta koji pokušava da vodi miran život, ali biva napadnut od strane teroriste Sipera, koji pokušava da mu se osveti zbog ranijih sukoba. Da bi stvar po Dominika bila još teža, njegov mlađi brat Džejkob će se udružiti sa teroristom da bi naškodio Dominiku.

(RTV SLON / NEZAVISNE NOVINE)

Vezane vijesti

TUZLA