11.7 C
Tuzla
23.04.2024.

Ambasada SAD: Novi saziv Vijeća ministara ima priliku promijeniti putanju BiH

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini pozdravila je danas izglasani novi saziv Vijeća ministara BiH.

Danas je na sjednici Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine izglasao novo Vijeće ministara, čime su potvrđeni svi predloženi ministri i zamjenici ministara.

– Čestitamo na formiranju novog Vijeća ministara! Bosna i Hercegovina treba stabilnu i funkcionalnu vlast usmjerenu na rješavanje izazova s kojima se suočavaju ljudi ove zemlje. A ni jedno ni drugo nije postojalo u posljednje četiri godine – navodi se u izjavi Ambasade SAD-a na zvaničnom Twitter profilu.

Ambasada SAD nadalje naglašava da ovaj saziv Vijeća ministara ima priliku promijeniti putanju BiH tako što će napraviti kompromise i postići konsenzus neophodan za izgradnju bolje budućnosti za sve građane BiH.

– Sjedinjene Američke Države spremne su podržati novo Vijeće ministara sve dok se budu borili da institucije rade svoj posao, vrate osnovnu funkcionalnost, povećavaju odgovornost u vladi i usvajaju reforme potrebne za euroatlantske integracije Bosne i Hercegovine – navodi se u izjavi Ambasade SAD u BiH.

Vezane vijesti

TUZLA