8 C
Tuzla
25.02.2024.

Amel Ćurić poručuje “Biraj srcem, biraj BiH”

S obzirom na cjelokupnu epidemiološku situaciju, mnogi će ove godine odmor provesti u svojoj domovini, što je po mišljenju stručnjaka i najbolji izbor. U skladu s tim RTV SLON je pokrenula projekat „Biraj srcem, biraj BiH“, u sklopu kojeg svake sedmice  u našem radijskom, ali i televizijskom programu predstavljamo turističke potencijale BiH, ali i sve što je domaće. U ovaj projekat uključile su se i brojne javne ličnosti iz Bosne i Hercegovine. Jedan od njih je i bh. Muzička zvijezda Amel Ćurić, momak iz Gračanice, koji je kroz svoju muzičku karijeru dokazao da mu je samo nebo granica. Njegovi hitovi: Niko, Upaljač, Te Zime, Neizdrživo… i dalje osvajaju radijski eter i obaraju rekorde slušanosti i gledanosti na Youtube platformi. Upravo o domaćoj muzici, ali i domaćim turističkim potencijalima razgovarali smo s Amelom

U izjavi za Slon radio, Amel je rekao:“ Bosna i Hercegovina je uistinu turistički dragulj i mislim da još  nismo svjesni kakvim sve prirodnim ljepotama obiluje naša država. Ovo je prava prilika za upoznavanje svoje domovine. I sam sa svojom porodicom, svake godine, određen broj dana ljutujem u BiH, ali  uvijek na nekom drugom mjestu, jer mi je cilj da što više upoznam svoju domovinu“.

Amel je pozvao sve Bosance i Hercegovce da ljetuju u BiH, da slušaju domaću muziku, kupuju domaće i da ulažu u domaće, jednostavno da biraju srcem, biraju BiH.

 

 

Vezane vijesti

TUZLA