31 C
Tuzla
16.08.2022.

Arnautović: Nemamo zvanične informacije o mogućoj intervenciji visokog predstavnika u Izborni zakon

Predsjednik Centralne izborne komisije (CIK) Bosne i Hercegovine Suad Arnautović kazao je danas da ta institucija nema nikakve zvanične informacije o mogućoj intervenciji visokog predstavnika Christiana Schmidta u Izborni zakon BiH.

Napomenuo je da je od jučer Centralna izborna komisija BiH primila veliki broj medijskih zahtjeva u kojima se traži njen stav o mogućoj intervenciji visokog predstavnika u Izborni zakon BiH.

– Mogu kazati samo da mi nemamo nikakve zvanične informacije o tome, niti je sa CIK-om BiH Schmidt osobno obavio bilo kakve konsultacije još od vremena kada smo intenzivno surađivali u vezi s izmjenama Izbornog zanoka BiH vezano za finansiranjem izbora – kazao je Arnautović prije početka žrijebanja za utvrđivanje redoslijeda političkih subjekata na glasačkim listićima za predstojeće Opće izbore.

Dodao je da već duže vremena stoji otvoreni poziv CIK-a BiH Christianu Schmidtu da posjeti CIK, te izrazio nadu da će se to u skorije vrijeme i desiti.

– Za sada, nemamo komentar na dosadašnje informacije plasirane u javnosti u vezi sa izmjenama Izbornog zakona BiH – zaključio je Arnautović.

RTV Slon/Fena

POSLJEDNJE DODANO