-1 C
Tuzla
20.04.2024.

Živinice: Asfaltirana nova dionica puta u Mjesnoj zajednici Kovači

U proteklom periodu na području Grada Živinice uspješno je realizovano nekoliko projekata koji se odnose na putnu infrastrukturu. S tim u vezi, u Mjesnoj zajednici Kovači uspješno je realizovan projekat asfaltiranja jedne dionice lokalnog puta.

Naime, asfaltirana je dionica puta „Mezarje-Kovači-Mekteb“ u dužini od 500 metara i širine 2.7 metra, čija finansijska vrijednost iznosi 49.825,04 KM.

Za ovu dionicu puta novčana sredstva osigurana su po principu „marka na marku“, odnosno 50 % potrebnih sredstava osigurano je iz Budžeta Grada Živinice, dok su ostatak sredstava osigurali mještani navedenog područja gdje je projekat i realizovan.

Projekat „marka na marku“ pruža građanima mogućnost apliciranja sa infrastrukturnim projektima koji su za njihovu zajednicu najvažniji, te mogućnost zajedničkog učešća u realizaciji kandidovanog projekta.

Gradonačelnik Grada Živinice Samir Kamenjaković kazao je kako se broj realizovanih projekata po principu „marka na marku“ znatno smanjio obzirom na povećan broj projekata koji su se u potpunosti finansirali budžetskim sredstvima.

Vezane vijesti

TUZLA