-1 C
Tuzla
20.04.2024.

Banovići: Aktuelni radovi na šest kapitalnih projekata

Na području opštine Banovići u toku 2020. godine ravnomjerno će se implemntirati kapitalni projekti u svih sedamnaest mjesnih zajednica, a finansijska sredstva će biti obezbijeđena iz lokalnog budžeta uz podršku viših nivoa vlasti.

-„Ove godine Općina Banovići planira da implementira 32 kapitalna projekta ukupne vrijednosti oko 3,5 miliona KM. Trenutno je u toku izvođenje radova na šest kapitalnih projekata. Ono što nas posebno raduje jesu radovi na izgradnji infrastrukture u poslovnoj zoni Sadnice. U završnoj fazi je izgradnja prvog poslovnog objekta, prvog preduzeća koje otvara poslovnu zonu Sadnice“, kazao je općinski načelnik Midhat Husić. Imamo i najavu za kupovinu još jedne parcele za izgradnju fabrike mašinske industrije te se nadamo da će ova pozitivna priča u narednom periodu biti onakva kakvu i očekujemo, odnosno da će se naši sugrađani zaposliti u preduzećima koja se budu otvarala u poslovnoj zoni Sadnice,- naglasio je načelnik Husić.

Trenutno su aktuelni radovi na šest kapitalnih projekata i to u mjesnim zajednicama Grad I, Brezovača, Repnik, Banovići Selo, Aljkovići i Grad III. Ukupna finansijska vrijednost aktuelnih investicija je oko 850 hiljada KM.

Načelnik Husić ističe da se vodi računa o ravnomjernom razvoju svih mjesnih zajednica i da su u ovoj godini obuhvaćeni sve oblasti ali najviše je putnih dionica, koje su jedan od najčešćih prioriteta mjesnih zajednica kada je u pitanju infrastruktura, a značajan je dio i projekat koji se tiču energetske efikasnosti i izgradnje energetski efikasne javne rasvjete. Svi ugovori su završeni, izvođači su na terenu i očekujemo uspješnu građevinski sezonu, dodao je Husić.

Vezane vijesti

TUZLA