15.5 C
Tuzla
19.05.2024.

Bećirović: Principijelno podržavamo sve one koji se bore za slobodu i mir

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović oglasio se saopćenjem za javnost, kako se navodi, u povodu još jednog napada ruskog ambasadora u Bosni i Hercegovini Igora Kalabuhova na njega i u kojem je Kalabuhov rekao da će se „Bećirović sramiti svojih izjava o Ukrajini“.’

– Bio bih veoma zabrinut da mi je, povodom godišnjice brutalne ruske agresije na Ukrajinu, ruski ambasador poručio da ću se ponositi izjavom o Ukrajini. Također, bio bih zabrinut i da me ruski ambasador izostavio sa spiska onih koje treba etiketirati i ocrniti. Sljedbenici Putinovog režima pomoću prljave propagande neprekidno pokušavaju diskreditirati lidere Ukrajine, Evropske unije, Sjedinjenih Američkih Država, kao i sve druge lidere demokratskih zemalja svijeta. S ponosom ističem da sam uz sve one koji osuđuju rusku agresiju i da nisam u maloj grupi diktatora i autokrata koji podržavaju i odlikuju Putinov režim.

Nakon najnovijeg napada ruskog ambasadora još je jasnije da smo dva različita svijeta. Stavovi ogromne većine stanovnika Bosne i Hercegovine i moji stavovi su kristalno jasni: mi smo na strani slobodnog i nepokorenog naroda Ukrajine i hrabrog ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog. Mi, u Bosni i Hercegovini, dobro znamo šta je agresija na nezavisnu i suverenu zemlju i zato principijelno podržavamo sve one koji se bore za slobodu i mir – saopćeno je iz Kabineta člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića.

Vezane vijesti

TUZLA