13.9 C
Tuzla
03.10.2022.

Beživotno tijelo u fazi raspadanja pronađeno u prtljažniku autobusa

Nesnosan smrad širio se ispod haube autobusa parkiranog u garaži. Vozači su prvo pomislili da se radi o uginuloj životinji, ali kada su otvorili haubu, u kutiji veličine prosječnog kofera u kojoj obično drže alat, odmah pored motora, nalazilo se beživotno tijelo muškarca. Slučaj su odmah prijavili policiji.

Glasnogovornica Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova TK Amra Kapidžić potvrdila je za RTV Slon da je u Tuzli prijavljen pronalazak beživotnog tijela u prtljažniku autobusa koji vozi na međunarodnoj liniji.

Smrt su konstatovali službenici Hitne pomoći Doma zdravlja Tuzla, kada je tijelo već bilo u fazi raspadanja. Najvjerovatnije se radi o migrant koji se neopaženo uvukao u prostor pored motora autobusa, odakle nije mogao izaći, ali i gdje je velika koncentracija izduvnih gasova.

“Nadležni ljekar je konstatovao smrt, a dalje mjere i radnje će poduzeti službenici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla. Trenutno se provode istražne radnje kako bi se utvrdio identitet muškarca kao i uzrok nastanka smrti. Postoje indicije da je riječ o migrantu, ali dok se ne utvrdi identitet još uvijek se vodi kao NN osoba, kazala nam je Kapidžić.

POSLJEDNJE DODANO