20 C
Tuzla
02.12.2023.

Biblioteka “Derviš Sušić”- Promocija knjige “Arhitektura duše” autorice Aide Tule

U povodu oktobra, mjeseca knjige u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci “Derviš Sušić” u srijedu će biti upriličena promocija knjige “Arhitektura duše” i predavanje na temu:  “Važnost čitanja za jačanje psihološkog imuniteta”, gost predavač Aida Tule, psiholog, edukator, trener.

O knjizi će pored autorice govoriti Amra Hadžihafizbegović, dipl.producent.
Aida Tule, psiholog, više od jedne decenije radi u oblasti primjenjene pozitivne psihologije kroz edukaciju i savjetovanje. Knjiga „Arhitektura duše“ je arhaično arhitektonsko zdanje s nadogradnjama iz modernog vremena, ona objedinjuje univerzalne vjerske vrijednosti i psihologiju. Poput stepenica, kao osnovne vezne strukture u gradnji, ove dvije životne oblasti svojim znanjem povezuju sve unutrašnje i vanjske dimenzije ljudskog bića.

Knjiga obrađuje tri osnovne cjeline pozitivne psihologije:

Smisleno povezivanje misli i emocija kroz naša prošla, sadašnja i buduća iskustva u namjeri da što bolje razvijemo svoje potencijale i vrijednosti.

Planski rad na usavršavanju praktičnog znanja u vidu životnih vještina i uspješnog upravljanja njima.

Izgradnja pozitivne zajednice kroz osviještene i ispravno pozicionirane ljudske resurse.

Sadržaji u knjizi su slojeviti, od prikaza filmova i priča kao praktičnih i istovremeno zabavnih materijala za rad na sebi do vjerskih koncepata kao što su molitva, hodočašće, post i dobročinstvo, kao idealnih alata za uređivanje našeg prostora duše, uma i srca.

Vezane vijesti

TUZLA