16.7 C
Tuzla
03.03.2024.

BIHAMK savjetuje vozačima da na duži put kreću rano ujutro ili kasno popodne

Zbog visokih dnevnih temperatura, iz BIHAMK-a preporučuju da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima, a ukoliko se putuje tokom dana, poželjne su češće pauze.

Zbog održavanja manifestacije „511 Dani Ajvatovice“, danas od 17.30 do 18.30 sati bit će obustavljen saobraćaj u Donjem Vakufu. Također, do sutra (27.06.) do ponoći zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija i vangabaritnog tereta na teritoriji Srednjobosanskog kantona.

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde), gdje se saobraćaj od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Od ostalih puteva na kojima su aktuelni radovi, BIHAMK izdvaja puteve: Doboj-Rudanka, Tarčin-Konjic (Donja Raštelica), Srebrenik-Orašje (naselje Ćehaje), Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica) i Banovići-Živinice.

Vezane vijesti

TUZLA