31 C
Tuzla
16.08.2022.

BIHAMK:Pojačana frekvencija sobraćaja

Dani vikenda su pred nama, pa je jutros frekventno na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini.
                         
Na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac (dionici Ripač-Dubovsko) zbog izvođenja neophodnih radova danas se obustavlja saobraćaj od 10 do 11 i od 13 do 14 sati. Za vrijeme obustava alternativni pravac je Bihać-Bosanska Krupa-Krnjeuša-Bosanski Petrovac. U ostalom periodu saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.
 
U toku su radovi na vijaduktu Klopče na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, gdje se saobraća preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj.  
 
Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.
 
Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive), Donji Vakuf-Travnik (Komar) i  Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik).
 
Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.
 
Na graničnim prelazima povremeno dolazi do pojačanog prometa vozila, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.
IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA:
MAGISTRALNI PUTEVI:
M-1.8
Srebrenik-Orašje, u toku su deminerski radovi na dionici Cerik-pijaca „Arizona“. Radnim danima od 08:30 do 16 sati na snazi su polusatne obustave saobraćaja, uz 15-minutna propuštanja vozila. Za vrijeme obustave u funkciji je i alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje.
M-4
Simin Han-Čaklovići, zbog sanacionih radova na mostu preko rijeke Jale saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
M-5
Bihać-Bosanski Petrovac (dionica Ripač-Dubovsko), zbog izgradnje trake za spora vozila saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.
Donji Vakuf-Turbe (Komar), zbog izgradnje trake za spora vozila saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.
Donji Vakuf-Jajce, zbog sanacionih radova u tunelu Skela, saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj je obustavljen a vozila preusmjerena na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).
M-14.1
Gradačac-Pelagićevo (ulica Žrtava Srebrenice u Gradačcu), zbog sanacionih radova saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila.
M-14.2
Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik), zbog sanacionih radova saobraćaj je regulisan semaforima, naizmjeničnim propuštanjem vozila.
M-17
Žitomislići-Počitelj, zbog radova u mjestu Ševaš Njive saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
M-18
Gornji Hotonj-Donji Hotonj zbog izgradnje pješačke staze, tokom dana saobraća se usporeno,
Olovo (most preko rijeke Bioštice), zbog sanacionih radova od 7 do 17 sati saobraća se saobraća se jednom trakom naizmjenično, uz regulaciju semaforima.
Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila.
M-20
Foča-Goražde (Filipovići), zbog aktiviranog klizišta saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.
REGIONALNI PUTEVI
R-447 Dariva-Hreša, zbog sanacionih radova od 08 do 10 sati i od 12 do 16 sati, saobraća se usporeno. Od 10 do 12 sati saobraćaj je obustavljen.
R-456b Priboj-Teočak, zbog sanacionih radova, saobraća se jednom trakom naizmjenično.
R-460 Gradačac-Gračanica (Srnice), zbog sanacionih radova, saobraća se jednom trakom naizmjenično.
R-467 Rudo-Granični prelaz Uvac, zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.
KANTON SARAJEVO
– Zbog izvođenja radova na vodovodnoj mreži od 00 do 06 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Skenderija.
– Etapne obustave saobraćaja u ulicama: S. S. Kranjčevića 0-24h, Džamijska (Hadžići) 0-24h, Bostarići 07-17h, Arapova 14-19h, Iza Gaja 7-17h  i Crni Vrh 8-19h .
– Zbog izvođenja sanacionih radova usporeno se saobraća u ulicama: Kromolj i Nahorevo, Za Beglukom, Blagovac, Želimira Vidovića-Kelija, Mustafe Pintola, Briješće brdo, Arapova, Skenderija, Hamdije Kreševljakovića, Safeta Zajke i Braće Planja.

POSLJEDNJE DODANO