Biraj srcem, biraj TK: Sutra počinje 15. sezona klizanja u Tuzli

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Građani i ove godine mogu uživati na izvrsnom klizaštu postavljenom u kompleksu Panonike. Radnici su odradili svoj dio posla; led je postavljen, a u toku su završne pripreme kako bi tuzlansko klizalište sutra spremno dočekalo svoje posjetitelje.

”U toku je formiranje tvrdog leda koji će biti još bolji za klizanje. Uz to veliko klizalište od prošle godine postavljeno je malo klizalište za djecu i početnike, tako da je u finalnim priprema i to malo klizalište. Ukupna površina klizališta je oko 800 kvadrata,” rekao je Muhamed Smajlefendić, iz JKP Pannonica Tuzla.

Cijene kao i prethodnih godina

I ove godine planirana je realizacija zabavnih sadržaja, a polovinom decembra sa radom bi trebala krenuti i škola klizanja što je idealna prilika za mališane da nauče klizati tokom zimskog raspusta.

 ”Cijene ulaznica ostaju nepromijenjene u odnosu na prošlu godinu odnosno imamo dvije vrste ulaznica: tokom radnog dana i tokom vikenda. Tokom radnog dana su 2,5 KM za one koji imaju vlastite klizaljke i oni koji nemaju 3,5 KM. Vikendom je nešto skuplje 3,5 KM i 5,5 KM i imate pomagalo za klizanje od 1KM koji iznamljuju klizaljke,” objašnjava Smajlefendić.

Klizalište će biti otvoreno svaki dan od 10 do 21h. Zbog epidemiološke situacije uprava Panonike posebnu pažnju posvetit će poštivanju izrečenih mjera.

 ”Sreća u tome je da smo mi otvoren prostor da se nalazimo na otvorenom da je klizalište površina na kojoj se nalazi led i gdje se stvara jedna free zona od bakterija i virusa obzirom na temperaturu leda, zahvaljujući otvorenom prostoru bit će lakše, ali sve mjere će se provoditi na našem klizalištu,” poručuju iz Panonike.

Tako će na klizalištu biti angažovan COVID redar koji će voditi računa da se posjetitelji pridržavaju higijensko epidemioloških mjera. Obavezno je nošenje maski i tokom klizanja. Svi ljubitelji klizanja stoga imaju odlično mjesto za sebe jer sezona klizanja počinje!