11.7 C
Tuzla
29.02.2024.

Čestitka načelnika i predsjedavajućeg Općinskog vijeća Kalesija u povodu 9. maja

U povodu 9. maja, Međunarodnog dana pobjede nad fašizmom, Dana Europe, Dana zlatnih ljiljana i Dana logoraša, načelnik Općine Kalesija Sead Džafić i predsjedavajući Općinskog vijeća Mensur Hukić upućuju čestitku.

”Hrabri borci Narodno oslobodilačkog rata u periodu od 1941. do 1945. godine uspjeli su na ovim prostorima pobijediti fašizam i neprijateljima nanijeti poraz. Isto tako hrabri sinovi Armije Republike BiH su od 1992. do 1995.godine na ovim prostorima upisivali pobjede nad fašistima, srbočetničkim jedinicama i lokalnim pripadnicima SDS-a koji su sa puškama u ruci krenuli u rušenje države BiH. Za hrabrost koju su pokazali pripadnici Armije nagrađeni su najvećim ratnim priznanjem „Zlatni ljiljan“.

Ovim putem svim učesnicima Narodno oslobodilačkog rata upućujemo čestitke za 9.maj Dan pobjede nad fašizmom, kao i našim „Zlatnim ljiljanima“ koji također 9.maja proslavljaju svoj dan.

Onima koju su u toku agresije pretrpjeli torture u logorima, želimo puno zdravlja i porodične sreće, ali isto tako im poručujemo da mlađim naraštajima pričaju o svemu što su preživjeli tokom agresije. Ne smijemo zaboraviti šta su neprijatelji BiH radili zatočenicima u logorima samo zato što su željeli nezavisnu državu i samo zato što su imali muslimanska imena.

Zajedničkim snagama na ovim prostorima možemo pobijediti fašizam i iskorijeniti ga”, navedeno je u čestitki.

Vezane vijesti

TUZLA