11.7 C
Tuzla
29.02.2024.

CIK objavio: Zijad Kulanić ima glas više od Seada Džafića, borba za načelničku poziciju se nastavlja…

Zijad Kulanić prema današnjim podacima CIK-a za poziciju načelnika Kalesije ima jedan glas više od Seada Džafića. Naime, Zijad Kulanić ima 5.579 glasova, a Sead Džafić ima 5.578 glasova.

Čeka se odgovor CIK-a

Sada se čeka odgovor od CIK-a jer je grupa glasača, čije je prebivalište na području općine Kalesija podnijela Centralnoj izbornoj komisiji Inicijativu za pokretanje postupka zbog kršenja odredbi Izbornog zakona Bosne i Hercegovine.

Razlog zbog kojeg se grupa glasača iz Kalesije odlučila za podnošenje Inicijative za pokretanje postupka zbog kršenja odredbi Izbornog zakona Bosne i Hercegovine poslane na adresu CIK –a BiH je saznanje da Kulanić Zijad, u Prijavi za ovjeru kandidature za mjesto načelnika općine Kalesija, podnesenoj putem SDA, nije naveo da je zaposlen kao državni službenik i to na radnom mjestu: Pomoćnik načelnika – Šef službe za urbanizam, geodetske i imovinsko-pravne poslove općine Kalesija. Potpisnici Inicijative navode da Kulanić do dana podnošenja Inicijative nije podnio ostavku na posložaj državnog službenika, a što je bio dužan učiniti najkasnije do predaje Prijava za ovjeru kandidature za tekuće Lokalne izbore.

Tako je i dalje neizvjestan epilog borbe za načelničku poziciju u Općini Kalesija.

Vezane vijesti

TUZLA