15.5 C
Tuzla
20.05.2024.

CIK – Prijem kandidatskih listi i u subotu 15. augusta

U skladu sa Uputstvom o rokovima i redosljedu izbornih aktivnosti za Lokalne izbore u Bosni i Hercegovini, koji će biti održani 15. novembra ove godine, rok za podnošenje kandidatskih listi ističe u ponedjeljak 17. augusta u 16.00 sati.

Centralna izborna komisija BiH obavještava ovjerene političke subjekte da će nadležne službe u Sekretarijatu Centralne izborne komisije BiH za prijem kandidatskih listi raditi i u subotu 15. augusta u periodu od 08.00 do 16.00 sati.

Iz CIK-a BiH, takođre, podsjećaju da je rok za podnošenje kandidatskih listi počeo 5. augusta.

Centralna izborna komisija BiH nije nikada, a ni sada, određivala termine političkim subjektima za dostavu kandidatskih listi. Ali to ne spriječava politički subjekt da najavi podnošenje kandidatskih listi u određenom terminu i ta najava uvjek bude ispoštovana od CIK-a BiH. Ukoliko više političkih subjekata bude zahtijevalo predaju kandidatskih listi u istom terminu CIKBiH će napraviti raspored, udovoljiti svima i odrediti termine političkim subjektima shodno redoslijedu podnošenja zahtjeva i najave.

I ranije, a i sada, na prijemu kandidatskih listi u Centralnoj izbornoj komisiji BiH radi istovremeno više timova poštujući sve epidemiološke mjere propisane od nadležnih organa zbog pandemije COVID-19 i Instrukciju o postupanju CIK-a BiH u uvjetima pandemije COVID-19, saopćeno je iz Ureda za informiranje CIK-a BiH.

Vezane vijesti

TUZLA