18.9 C
Tuzla
22.07.2024.

Članovi Kolegija oba doma PSBiH sutra s Palmerom i Eichhorst

Sastanak članova kolegija Predstavničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH s direktoricom za zapadni Balkan, Tursku i Veliku Britaniju pri Evropskoj službi za vanjske poslove (EEAS) Angelinom Eichhorst i specijalnim izaslanikom SAD za izbornu reformu Matthewom Palmerom bit će održan sutra ujutro u Sarajevu.

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i lider HDZ-a BiH Dragan Čović danas je u Mostaru izjavio da pregovori bh. dužnosnika s američkim diplomatom Palmerom i europskom dužnosnicom Eichorst kreću od srijede ujutro i trajat će nekoliko dana.

– Ujutro imamo zajednički kolegij s Palmerom i Eichorst. Još jedan dan ćemo boraviti u Sarajevu, a onda ćemo se izmjestiti na drugu lokaciju, vjerujem na jugu Bosne i Hercegovine gdje bi trebali okončati pregovore – naveo je Čović.

Ponovio je da je legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda, kada su u pitanju Predsjedništvo BiH i Domovi naroda, zadnja crta Hrvatskom narodnom saboru BiH.

– A kroz pregovore ćemo vidjeti mogu li neke stvari biti drugačije. To je strateški interes hrvatskog naroda, ali time čuvamo i Bosnu i Hercegovinu – smatra on.

Vjerujemo, dodao je, da prijedlog HNS-a i HDZ-a u potpunosti provodi sve presude Suda za ljudska prava, ali i Ustavnog suda BiH.

(RTV Slon/Fena)

Vezane vijesti

TUZLA