18 C
Tuzla
13.06.2024.

Danas 21. godišnjica od smrti Mustafe Hukića

Danas se obilježava 21. godišnjica smrti Mustafe Hukića. Tim povodom su članovi Uprave, stručni štab i fudbaleri posjetili mezar legendarnog fudbalera FK Sloboda.

Mustafa Hukić poginuo je u saobraćajnoj nesreći u mjestu Devetak, na magistralnoj cesti Tuzla – Doboj, 7. augusta 1999. u 48. godini.

U Slobodi je karijeru počeo kao 16-godišnjak, za tim s Tušnja odigrao je 280 utakmica, pet utakmica upisao je u dresu reprezentacije nekadašnje zajedničke države, a nakon Slobode igrao je za Osijek, San Jose, te Sakaryaspor.

Karijeru je okončao u 34. godini, kada se posvetio trenerskom pozivu. Tragedija ga je zadesila kada je obnašao dužnost trenera Slobode, u sezoni u kojoj je ekipa bila nadomak prvog naslova prvaka, ali to prvenstvo nije okončano do kraja.

Mustafa Hukić bio je jedan od prvih trenera reprezentacije BiH poslije rata, kada je asistirao izborniku Fuadu Muzuroviću. Bio je častan čovjek, izuzetno pošten i stručan i do danas veoma omiljen kod svih generacija Slobode.

Nakon njegove smrti ustanovljen je Memorijalni turnir „Mustafa Hukić Huka“, ali organiziran neredovno, da bi se naposljetku ugasio zbog inertnosti prijašnjih čelnika Slobode.

Vezane vijesti

TUZLA