6 C
Tuzla
29.02.2024.

Danas izmjena režima saobraćaja na sjevernoj magistrali: Akcija Moto Kluba Tuzla

U Tuzli će se danas od 14:30h do 15:30h održati akcija pod nazivom  “Pogledaj DVA puta i spasi ŽIVOT”  koju organizuje Moto Klub Tuzlau saradnji sa MUP-om TK.
U okviru ove aktivnosti, na sjevernoj magistrali u ulici Kulina Bana na potezu od INA pumpe do stare Muzičke škole biće izmjenjen režim saobraćaja odnosno zatvorena desna saobraćajna traka u kojoj će od strane članova MK Tuzla, a uz pomoć i obezbjeđenje PU Centar biti upriličen scenario nekoliko tragičnih nesreća s ciljem buđenja svijesti kao i podjela letaka.

U 16:00 na Panonici kod slapova je planirano interaktivno druženje i tribina u podizanju svijesti o bezbjednosti u saobraćaju i korištenju zaštitne opreme uz praktični i teoretski dio.

Učesnicima će biti podjeljeni priručnici za motocikliste koji sadrže puno korisnih informacija o vožnji, opremi, pružanju prve pomoći itd.

– Nakon učestalih saobraćajnih nesreća sa tragičnim ishodom po motocikliste ipak smo se odlučili da sprovedemo ovu akciju. Na ovaj način skreće se pažnja svim učesnicima u saobraćaju o po život opasnim situacijama u kojima su najugroženiji pješaci, biciklisti i motociklisti – ističu iz Moto kluba Tuzla.

Vezane vijesti

TUZLA