15 C
Tuzla
22.05.2024.

Delegacija Košarkaškog saveza BiH posjetila Tuzlanski kanton

„Košarkaški savez Bosne i Hercegovine nastoji planski pozicionirati Tuzlu, Tuzlanski kanton, te „Mejdan“ kao hram košarke, na mjesto koje oni uistinu zaslužuju“, rekao je danas, na sastanku sa premijerom Tuzlanskog kantona Kadrijom Hodžićem, generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH Amer Čolan.

S tim u vezi plan je da ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine zadnjih 7 dana svojih priprema za nastup na Europskom prvenstvu provede u Tuzli.

„Pripreme ženske košarkaške reprezentacije BiH za nastup na Evropskom prvenstvu (od 17. do 27. juna) počet će okupljanjem igračica 9. maja u Sarajevu. Nakon toga članovi stručnog štaba i reprezentativke će otputovati na Vlašić, gdje će trenirati 12 dana. Prve dvije prijateljske utakmice na pripremama naša selekcija će odigrati protiv reprezentacije Hrvatske, a planirani su i mečevi protiv Crne Gore, a otvorena je mogućnost ugovaranja još jednog ili dva pripremna susreta“, rekao je Čolan, akcentirajući da će završni dio priprema naše Zmajice odradit u Tuzli, odakle će 13. juna otputovati za Francusku.

Sve ovo, uz ponovni plaman naše muške košarkaške reprezentacije na Eurobasket, rezultat je iskoraka i stabilizacije koje je Košarkaški savez napravio u proteklom periodu.

Premijer Hodžić se zahvalio na današnjoj posjeti i iskazanoj želji i nastojanjima da reprezentacije budu prisutne u svim dijelovima Bosne i Hercegovine.

„Tuzlanski kanton je počastvovan današnjom posjetom, a posebnu čast učinit će nam dolazak naših reprezentativki i stručnog štaba“, rekao je premijer Hodžić.

Uz generalnog sekretara Čolana, Savez je danas predstavljao i član Upravnog odbora Saveza Aid Berbić, dok su uz premijera Hodžića Kantonalnu vladu predstavljali ministar kulture, sporta i mladih Zlatan Muratović i ministar finansija Vedran Lakić.

Vezane vijesti

TUZLA