15 C
Tuzla
21.05.2024.

DF o izborima za načelnika Čelića: Nije tačno da imamo zajedničkog kandidata sa HDZ-om

Demokratska fronta ovim putem želi demantovati navode da će u Općini Čelić na izbore izaći zajedno sa HDZ-om.

Naime, u tekstu portala Klix.ba pod naslovom; “DF i HDZ svezali zastave u jednoj općini u Federaciji BiH gdje žele pobijediti SDA”, iznesena je tvrdnja da DF u Općini Čelić na izborima nastupa zajedno sa HDZ-om, što razumije se, nije tačno. Netačna je i tvrdnja portala Klix.ba o postojanju “zajedničkog kandidata DF i HDZ-a”, koja stoji u nadnaslovu pomenute vijesti.

Redakciju portala Klix.ba ponovo upućujemo na saopštenje Demokratske fronte koje im je kao i svim medijima dostavljeno 18.avgusta, a iz kojeg se jasno vidi ko su DF-ovi kandidati za načelnike, gradonačelnike, ko su nositelji lista, te u sklopu kojih predizbornih koalicija DF nastupa na sljedećim izborima.

http://fronta.ba/kandidati-za-nacelnike-gradonacelnike-i-nositelji-kandidatskih-listi/

Nije nam poznato iz kojeg razloga je portal Klix.ba naprosto izmislio to da u Čeliću DF i HDZ imaju zajedničkog kandidata, kao što nam nije poznato iz kojih razloga je jedan drugi medij prošle sedmice također izmislio da DF i GS u Banja Luci nastupaju sa nekakvim SNS-om koji u Banja Luci, kao i GS i ne postoji, pa prema tome ne postoje ni te predizborne koalicije.

Demokratska fronta preispitati će motive za sve češće plasiranje netačnih vijesti na račun DF-a, navodi se u saopćenju Demokratske fronte.

Vezane vijesti

TUZLA