26.7 C
Tuzla
20.07.2024.

Direktor SIPA-e Darko Ćulum u posjeti Graničnoj policiji BiH

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić, 5. augusta 2020. godine, primio je u Glavnom uredu GPBiH u posjet novoimenovanog direktora Državne agencije za istrage i zaštitu Darka Ćuluma. Galić mu je poželio dobrodošlicu i uspjeh na novom radnom mjestu te ga upoznao s trenutnim aktivnostima Granične policije BiH.

Na sastanku su razgovarali o stanju na državnoj granici i situaciji s nezakonitima migracijama te o zajedničkim aktivnostima Granične policije BiH i Državne agencije za istrage i zaštitu, među kojima su i operativne akcije koje se realiziraju s ciljem sprječavanja krijumčarenja ljudi.

Direktor GPBiH Zoran Galić iskazao je zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom s Državnom agencijom za istrage i zaštitu te istakao važnost nastavka saradnje ovih dviju policijskih agencija.

„Granična policija BiH godinama se sistemski bori s nezakonitim migracijama. Od početka 2020. godine, spriječeno je preko 7 000 osoba od pokušaja ilegalnog prelaska državne granice i takvih pokušaja svakim danom sve je više. Podrška Državne agencije za istrage i zaštitu, kao i drugih policijskih agencija, je neophodna da bi se kvalitetnije zaštitila državna granica“, istakao je Galić.

Galić i Ćulum složili su se kako je unaprjeđenje saradnje primarni cilj policijskih agencija u BiH, kako bi se što učinkovitije djelovalo protiv svih oblika kriminala.

 

Vezane vijesti

TUZLA