23 C
Tuzla
24.07.2024.

Dodik: SNSD, Osmorka i HDZ definitivno formiraju vlast na nivou BiH

Lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik potvrdio je danas nakon sastanka s predstavnicima stranaka “Osmorke” koji je održan u Banjoj Luci da se razgovaralo o formiranju Vijeća ministara BiH i drugih organa na nivou BiH.

-SNSD sa koalicionim partnerima, ‘Osmorka’ i HDZ definitivno je struktura koja će zajedno formirati vlast na nivou BiH – naveo je Dodik.

Dogovoreno je da već sljedeće sedmice, kako je naveo, timovi koje su precizirali održe sastanke kako bi krenuli u rješavanje pitanja vezanih za ekonomiju i institucionalna kretanja.

“Osmorku” su na sastanku u Banjoj Luci predstavljali predsjednik Socijaldemokratske partije BiH (SDP) Nermin Nikšić, predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković te Damir Marjanović iz stranke Za nove generacije.

U delegaciji SNSD-a su, pored Dodika, bili i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH Nebojša Radmanović te predsjednik Vlade RS Radovan Višković.

Dodik je ranije izjavio da je za SNSD ključno da dobiju garancije da će biti odblokirani procesi iz RS-a koji su njima važni, a to je hidroelektrana Buk Bijela, Aerodrom u Trebinju i gasifikacija kroz RS.

(RTV Slon/Fena)

Vezane vijesti

TUZLA