6 C
Tuzla
14.04.2024.

Dokument okvirnog budžeta dostavljen Vijeću ministara BiH

Dokument okvirnog budžeta za period 2022.-2024. godina dostavljen je juče iz Ministarstva finansija i trezora BiH Generalnom sekrerarijatu Vijeća ministara BiH u proceduru usvajanja, saopćio je danas Ured ministra finansija i trezora BiH.

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda izjavio je da očekuje da će se ovaj dokument uskoro naći na dnevnom redu Vijeća ministara BiH kako bi što prije u proceduru bio upućen i Budžet institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za ovu godinu.

Nakon što Vijeće ministara usvoji Nacrt Zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH isti se upućuje ustavnom predlagaču – Predsjedništvu BiH koje utvrđuje prijedlog Zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2022. godinu, poslije čega ga na konačno usvajanje upućuje Zastupničkom domu i Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Globalni okvir fiskalnog bilansa i politika u BiH zadao je okvire za budžet institucija BiH za 2022. godinu koji će iznositi 1.073.600.000 KM od čega su izdvajanje prihoda od indirektnih poreza za nivo BiH 865.500.000 KM, a ostatak su vlastiti prihodi.

Vezane vijesti

TUZLA